MAC Steel: Compoziție, Proprietăți de Autovindecare și Beneficii în Sistemele de Montare Fotovoltaice

26.10.2023

Într-o lume unde tehnologia se dezvoltă rapid și nevoile industriale sunt în continuă schimbare, metodele tradiționale, precum tratamentul suprafeței otelului cu galvanizare la cald, rămân relevante. Cu toate acestea, cu consumul continuu al resurselor limitate de zinc și cu deteriorarea mediului în care materialele din oțel sunt utilizate, este esențial să căutăm alternative mai durabile și mai rezistente la coroziune.

Ce este MAC Steel?

MAC Steel se referă la o inovație în tehnologia de placare cu zinc, care implică utilizarea de zinc-aluminiu-magneziu (ZnAlMg) ca bază pentru acoperirea oțelului. Această combinație s-a dovedit a oferi o rezistență superioră la coroziune, față de metodele tradiționale, precum Zn pur, Zn-Al și Al-Si.

Proprietățile de auto-vindecare ale MAC Steel

Unul dintre cele mai remarcabile avantaje ale acoperirii MAC Steel este capacitatea sa de auto-vindecare, în special în zona tăierilor și a marginilor. Asta înseamnă că, în cazul în care materialul este zgâriat sau tăiat, această acoperire poate "vindeca" aceste defecte, protejând împotriva coroziunii.

Beneficii în Sistemul Fotovoltaic

Pentru proiectele fotovoltaice, durabilitatea și longevitatea sunt esențiale. Sistemele fotovoltaice necesită materiale care să reziste la diferite condiții meteo și factori de mediu. Cu proprietățile sale superioare, MAC Steel se prezintă ca o soluție ideală pentru sistemele de montaj fotovoltaic. Folosirea MAC Steel în sistemele de montare fotovoltaice prezintă numeroase avantaje:

  • Durabilitate crescută: Având o rezistență crescută la coroziune, elementele montate cu MAC Steel vor avea o durată de viață mai lungă, reducând necesitatea înlocuirii lor frecvente.
  • Costuri reduse pe termen lung: Chiar dacă investiția inițială poate fi mai mare, economiile pe termen lung datorate durabilității sporite sunt semnificative.
  • Eficiență sporită: Menținerea integrității structurale a sistemului de montare contribuie la eficiența generală a instalației fotovoltaice.
  • Sustenabilitate: Cu resursele de zinc devenind din ce în ce mai limitate, utilizarea acoperirilor inovatoare, precum MAC Steel, devine o alternativă mai sustenabilă. 

Scepticismul Companiilor Românești și Experiența Noastră

În România, multe companii sunt sceptice în privința acestui nou material. De exemplu, într-unul dintre proiectele noastre, după ce producatorul nostru a aplicat acoperirea MAC Steel și a tăiat șina ulterior acoperirii, clientul a refuzat inițial să o utilizeze, temându-se că se va coroda rapid. Pe langa documentatia tehnica si rapoartele oficiale, pentru a-l convinge de durabilitatea materialului, am făcut un test împreună cu el: am plasat șina afară, în apă și apoi am expus-o la soare in repetate randuri. Rezultatele au vorbit de la sine, demonstrând superioritatea MAC Steel.

Concluzie

Chiar dacă galvanizarea la cald a servit industria de aproape 200 de ani, inovații precum MAC Steel arată că există încă loc pentru îmbunătățiri. Cu beneficiile sale evidente, este timpul ca mai multe companii românești să recunoască valoarea adăugată pe care o aduce acest material inovator.

Pentru cei interesați de astfel de sisteme de montare, partenerul nostru de încredere, Clenergy, este un lider recunoscut în acest domeniu, oferind sisteme de montare de înaltă calitate fabricate din aluminiu si ZnAlMg. Ca distribuitor master Clenergy pentru Peninsula Balcanică, vă oferim posibilitatea de a achiziționa aceste sisteme superioare, asigurându-vă că veți beneficia de cea mai bună tehnologie disponibilă pe piață. Investind în calitate, investiți într-o durată de viață îndelungată și eficiență sporită a instalației dvs. fotovoltaice.