Calcularea Structurilor Fotovoltaice:      O Provocare Tehnică

22.11.2023

Unul dintre cele mai dificile aspecte in comercializarea sistemelor complete fotovoltaice este, fara indoiala, alegerea si calcularea structurilor fotovoltaice. De cele mai multe ori, aceasta nu este doar o operațiune de rutină, ci o veritabilă provocare tehnică, care necesită atenție deosebită și expertiză in domeniu.

La GEMINOX, avem o echipă dedicată si specializată, care se concentrează exclusiv pe realizarea acestor calcule complexe. Astăzi, Cristina, managerul nostru tehnic pentru structuri fotovoltaice, ne va ghida prin procesul meticulos de calcul.

Alegerea si calcularea corectă a structurilor solare nu este doar o chestiune de eficiență, ci și de siguranță.

Aceste calcule sunt esențiale pentru a ne asigura că sistemul poate suporta condițiile meteorologice si/sau cele date de caracteristicile solului specifice locației, precum și pentru a optimiza orientarea și unghiul panourilor pentru o captare maximă a energiei solare. 

Fiecare proiect este unic și necesită o atenție personalizată, luând în considerare o multitudine de factori:

  1. Tipul proiectului: Fie că este vorba despre instalații rezidențiale, comerciale sau utilitare, fiecare proiect are specificațiile și cerințele sale de care trebuie sa tinem cont la propunerea solutiilor fotovoltaice.
  2. Suprafața de montare: Suprafața pe care va fi montat sistemul fotovoltaic influențează alegerea structurii de susținere. Este vital din punctul de vedere al sigurantei si al functionalitatii sistemului, să se ia în considerare atât materialul suprafeței, geometria acesteia, cât și capacitatea sa portanta (capacitatea sa de a susține greutatea sistemului).
  3. Tipul panoului fotovoltaic utilizat: Fiecare panou fotovoltaic are un manual de instructiuni de montaj realizat de producatorul acestuia. Inainte de a oferi o solutie de structuri este necesar sa se consulte acest manual, pentru a ne asigura ca structura propusa de noi respecta intocmai indicatiile producatorului de panouri, protejand astfel garantia obtinuta de clientului nostru la cumpararea panourilor fotovoltaice.
  4. Locația: Fie ca vorbim despre expunerea la soare, care ne va da inclinatia necesara a panourilor, fie ca vorbim despre incarcarile din zapada si vant specifice zonei, calculate conf. SR EN 1991-1-3 si SR EN 1991-1-4, locatia determina intr-un mod decisiv alegerea structurilor fotovoltaice.
  5. Layout-ul instalației: Dispunerea panourilor fotovoltaice și optimizarea spațiului disponibil sunt esentiale pentru maximizarea eficienței energetice.

Cristina, cu o vastă experiență în domeniu, evidențiază că fiecare dintre acești factori joacă un rol crucial în proiectarea unui sistem fotovoltaic eficient și sigur. Procesul de calcul este, în mod inevitabil, consumator de timp, dar este vital pentru succesul fiecărui proiect.


Procesul poate fi, într-adevăr, consumator de timp, dar, datorită experienței și dedicării echipei Geminox, precum si al suportului oferit de producatorul structurilor noastre, Clenergy, suntem capabili să oferim soluții optime clienților noștri din punct de vedere economic, dar si din punctul de vederea al sigurantei in exploatare.

La GEMINOX, înțelegem că succesul în domeniul echipamentelor fotovoltaice nu se rezumă doar la furnizarea de componente de calitate. Expertiza tehnică și capacitatea de a realiza calcule complexe și precise pentru structurile fotovoltaice sunt la fel de esențiale. Cu echipa noastră dedicată și experimentată, suntem mândri să contribuim la creșterea eficienței energetice și la susținerea unui viitor mai verde in Romania.


                               AAAAAAAAAAAAAAA                Vizualizati gama de produse

Comandaţi produsele noastre

Completaţi formularul şi vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Contactați-ne

GEMINOX SRL

Sos.Bucuresti Nord, nr 10, Global City Business Park, 077191 Voluntari

+40 021 123 456

sales@geminox.ro

@paginafacebook